Sudură

Diferite tehnici de sudare oferite de o gamă completă de sudură, ecranare și gaze și amestecuri laser împreună cu soluții fiabile de aprovizionare

MAG welding. 
Part of the SME shooting 2017: new look and feel and tone of voice for SME

Sudarea MIG / MAG

Sudarea MIG / MAG se referă la un grup de procese de sudare prin arc care utilizează căldura generată de un arc electric de curent continuu pentru a fuziona metalul în zona de îmbinare. Un electrod continuu (firul) este alimentat de role de alimentare (alimentator de sârmă) în baia de sudură.
Se formează un arc electric între vârful firului și baia de sudură. Sârma se topește progresiv la aceeași viteză cu care este alimentată și face parte din baia de sudură. Atât arcul, cât și baia de sudură sunt protejate împotriva contaminării atmosferice de un scut de gaz inert (nereactiv).
Procesul MIG / MAG este adecvat pentru o varietate de aplicații, cu condiția ca gazul de protecție, mărimea electrodului (sârmă) și parametrii de sudură să fie corect setați. Printre parametrii de sudare se numără tensiunea, viteza de deplasare, lungimea arcului și viteza de alimentare a sârmei. Tensiunea arcului și viteza de alimentare a sârmei vor determina metoda de transfer a metalelor de umplere.
Maximizarea avantajului sudării MIG / MAG
Livrăm o gamă de gaze testate de sudura MIG / MAG în cadrul familiilor noastre CORGON ®,CRONIGON ®,VARIGON ®și FORMIER ®. Aceste amestecuri au fost concepute pentru a vă aduce toate avantajele sudurii MIG / MAG. Acestea includ continuitatea, viteza, libertatea comparativă de distorsiune cuplată cu fiabilitatea sudării automate cu versatilitatea și controlul sudării manuale. Experții noștri de aplicare pot, de asemenea, să vă informeze asupra parametrilor de amestec și de funcționare care se potrivesc cel mai bine nevoilor dumneavoastră, și să vă ajute cu echipamentul și serviciile de gestionare a gazelor de care aveți nevoie.


TIG welding. 
Part of the SME shooting 2017: new look and feel and tone of voice for SME

Sudarea cu Tungsten în Gaz Inert (TIG)

Sudarea cu Tungsten în Gaz Inert (TIG) folosește căldura generată de un arc electric care a fost lovit între un electrod neconsumabil de tungsten și piesa de prelucrat pentru a fuziona metalul în zona de îmbinare și pentru a produce o baie de sudură topită. Zona arcului este acoperită cu un scut inert sau cu gaz reducător pentru protejarea băii de sudură și a electrodului neconsumabil.

Procesul poate fi operat în mod autogen, adică fără umplutură, sau poate fi adăugată umplutură alimentând un fir sau o tijă consumabile în baia de sudară stabilită. TIG produce suduri de înaltă calitate pe o gamă largă de materiale cu grosimi de până la 8 sau 10 mm. Este extrem de potrivit pentru învelirea / placarea materialului.

Succesul acestui proces de sudare se bazează pe diverși factori cum ar fi alegerea gazului de protecție, a sârmei de sudură, a electrodului de tungsten și a tehnicii de sudare.

Picture depicting the process using the MMA Arc Welding machine

Sudarea manuală cu electrod învelit (MMA)

Sudarea manuală cu electrod învelit (MMA) este cea mai flexibil și unul dintre cele mai utilizate procese de sudură cu arc. Aceasta implică lovirea unui arc între un electrod cu înveliș metalic și o piesă de lucru.
Căldura arcului topeste metalul de bază și electrodul care se amestecă împreună pentru a forma, la răcire, o masă solidă continuă. Electrodul central metalic sau sârma de bază acționează ca un consumabil, asigurând metalul de umplere pentru sudură. Sudarea MMA poate fi utilizată pentru a uni mai multe oțeluri, oțeluri inoxidabile, fonte și multe materiale neferoase. Pentru multe oțeluri carbon ușoare și de înaltă rezistență, este metoda preferată de îmbinare.
Rezultatele reușite ale sudării depind de următorii factori și parametri:
• Electrodul corect
• Dimensiunea corectă a electrodului pentru lucrare
• Curent de sudare corect
• Lungimea corectă a arcului
• Unghiul corect de funcționare a electrodului
• Viteza corectă de deplasare
• Pregătirea corectă a lucrărilor ce trebuie sudate.
Reducerea costurilor cu până la 40%
Beneficiile includ creșterea productivității prin viteze mari de sudură, o mai bună umectare și penetrare și o distorsiune redusă prin introducerea căldurii mai mici - rezultând suduri mai curate și efort mai redus. În total, ați putea economisi până la 40% pe partea de costuri. Experții noștri de aplicare vă pot sfătui cu privire la amestecul cel mai potrivit pentru nevoile dvs. Aceștia vă pot ajuta, de asemenea, să selectați parametrii de funcționare corecți pentru rezultate optime și vă pot sprijini cu echipamentul și serviciile de gestionare a gazelor de care aveți nevoie.

Metal cored wire welding

Flux-Cored Arc Welding (FCAW)

Flux-Cored Arc Welding (FCAW) uses the heat generated by a DC electric arc to fuse the metal in the joint area. FCAW is a highly productive process for a range of plain carbon, alloy, stainless and duplex steels. It can also be used for surfacing and hardfacing.

Laser welding, Detail view.

Sudarea cu Laser 

Beneficiile sudurii cu laser includ intrarea redusă a căldurii, o zonă mică afectată de căldură (HAZ), o rată scăzută de distorsiune, viteze mari de sudură și flexibilitatea accesului pe o singură parte.
Gazele de sudură joacă un rol important în sudarea cu laser. Pe lângă protejarea zonei metalice topite și a zonei afectate de căldură a piesei de prelucrat împotriva atmosferei ambientale, gazul corect poate crește viteza de sudură și / sau îmbunătăți proprietățile mecanice ale sudurii. Selectarea gazului corect de proces  este crucială în sudarea cu CO2 a laserului. Cu toate acestea, este mai puțin importantă în sudarea cu fibre și cu laser cu diode.
Pachet All-Inclusive
Vă putem ajuta să alegeți soluțiile de gaze și de alimentare care se potrivesc cel mai bine nevoilor dvs. de sudare cu laser. Seria noastră de gaze de proces LASGON® a fost concepută special pentru operații de sudură stabile și sigure și rezultate optime. Programul nostru umbrelă LASERLINE® unește know-how-ul nostru cu procese laser în profunzime, cu experiența noastră îndelungată în livrarea soluțiilor laser complet integrate. Garantat pentru a satisface nevoile dvs. de reproductibilitate si fiabilitate, oferta noastra LASERLINE se extinde de la consultanta procesului prin tehnologii de stocare si alimentare la gaze la suport tehnic complet. Rezultatul este un pachet complet de furnizare și service all-inclusive, adaptat nevoilor dvs. specifice și garantat pentru a oferi rezultate consecvente, protejând în același timp investiția în echipamente sofisticate cu laser.

Aveți o întrebare pentru experții noștri?