Bundle of fibre glass in blue light. The picture is also part of the global product campaign.

Rolul gazelor în industria sticlei

Linde a dezvoltat o gamă largă de gaze, aplicații, tehnologii și servicii pentru a acoperi toate tipurile de prelucrare a sticlei, de la topire, la formare.

Topirea sticlei

În funcție de nevoile dvs. individuale și provocările cu care vă confruntaţi în procesul de topire, gazele industriale pot contribui semnificativ la succesul afacerii dvs.
Cu soluțiile noastre de ardere oxigaz (= utilizarea oxigenului în loc de sau în plus față de aer), puteți beneficia de următoarele avantaje:
•    Consum de combustibil redus cu până la 35% datorită transferului de căldură îmbunătățit
•    Economie de 15% pe frontul OPEX
•    Sporire a productivității cu până la 40% datorită ciclurilor de topire mai rapide
•    Emisii de NOx, SO2 și CO2 reduse cu până la 75%, 30% și, respectiv, 5%
•    şi multe altele.

Soluții de topire a sticlei de la Linde: 

Topire oxigaz COROX®

Această soluție este ideală dacă:
- aveţi nevoie de temperaturi foarte ridicate de topire (de exemplu, 1560°C sau mai mari)
- produceţi fibră de sticlă sau sticlă specială,
- trebuie să vă îmbunătăți eficiența energetică,
- trebuie să vă reduceţi emisiile,
- doriți să vă măriți capacitatea,
- utilizați sisteme de recuperare a căldurii cu temperaturi scăzute de preîncălzire   (de exemplu sisteme recuperative),
- doriți să vă reduceți amprenta dvs. ecologică

Creşterea capacităţii cu arzătoare oxigaz COROX® 

Aceasta este soluţia perfectă dacă
- doriți să vă măriți capacitatea de topire fără a modifica amprenta cuptorului
- doriţi să optimizaţi numărul cuptoarelor în funcţiune.

Arzătoarele oxigaz vin în completarea arzătoarelor pe bază de aer şi sunt instalate și / sau oxigenul este injectat prin lănci de înaltă presiune.  Acest lucru creşte temperatura flăcărilor prin eliminarea azotului și creșterea concentrației de oxigen. Ca urmare, creșterea capacităţii cu ajutorul oxigazului duce la creşterea concentrației de CO2 și H2O din apropierea flăcării. Și deoarece aceste gaze sunt cele responsabile de radiația termică, fac ca jeturile de gaze să fie mai eficiente.


COROX® oxyservice pentru lucrări de întreținere și reparații

Aceasta este o instalație temporară menită să asigure continuitatea funcţionării pe durata lucrărilor de întreținere sau reparații.

COROX® Oxyservice prezintă un interes special pentru operatorii cu un regenerator înfundat sau cu un sistem de recuperare a căldurii ce prezintă scurgeri. Împreună cu această soluţie, furnizăm lăncile de oxigen și toate echipamentele de alimentare necesare pentru întreaga durată a lucrărilor de întreținere.


COROX® LowNOx pentru emisii reduse

Soluția inovatoare COROX® LowNOx este metoda ideală de a vă reduce emisiile de oxizi de azot pentru respectarea legislației mai stricte în domeniu.


Acest lucru presupune injectarea de oxigen suplimentar prin lănci de înaltă presiune pentru a crea un efect mai intens de recirculare a gazelor de ardere direcționale în interiorul cuptorului. Ca urmare, sistemul principal de ardere a aerului/gazului va da naştere unui proces de ardere diluat, în trepte. Dilatarea combustibilului va genera o flacără mai omogenă și o temperatură a flăcării mai redusă. Deoarece temperatura flăcării are un impact direct asupra nivelurilor de oxizi de azot, acest lucru va reduce semnificativ emisiile.  O temperatură mai mică a flăcării va reduce, de asemenea, concentrația de radicali de hidrocarburi din cuptor, limitând astfel formarea de oxizi de azot. În plus, o viteză îmbunătățită de transfer a căldurii reduce fereastra în care se pot forma oxizi de azot.

Barbotare

Pe parcursul topirii și rafinării, barbotarea prin sticlă topită poate contribui la îmbunătăţirea curenților de convecție de topire a sticlei, dar și la îmbunătățirea reabsorbției oricăror bule rămase în topitură pentru a elimina imperfecţiunile.
Gazele pot fi, de asemenea, barbotate prin topitură pentru a îmbunătăți temperarea sticlei. Deoarece oxigenul este mai solubil decât aerul, acesta este un mod eficient de a reduce formarea cristalizărilor. Pentru produsele premium se foloseşte adesea heliu.
Oferim întreaga gamă de gaze obişnuit și inerte (de ex., HE, O2, N2, Ar) și sisteme de alimentare pentru toate aplicațiile cu barbotare.

Analiza atmosferei și controlul proceselor

De asemenea, vă puteți baza pe noi că vă vom furniza întreaga gamă de gaze de calibrare de înaltă precizie și de amestecuri de gaze pentru controlul proceselor pentru respectarea reglementărilor privind emisiile prin monitorizare precisă și raportare a măsurătorilor atmosferice și a gazelor de ardere.

Formarea sticlei

Realizarea produselor din sticlă de înaltă calitate prin reducerea impurităților în procesul de formare

Gazele joacă un rol cheie în formarea sticlei flotate, unde se utilizează o atmosferă de azot / hidrogen pentru a evita oxidarea sticlei și pentru a reducere nivelul de staniu din sticlă. Succesul formării constante de balamale în raportul și volumul selectat de dvs. (de exemplu, 95% N2 / 5% H2) și pe o alimentare sigură cu gaze de mare puritate (N2 5.0 și H2 3.0).


CARBOFLAM - Acoperire prin turnare şi presare și prelucrare prin suflare

Soluția noastră CARBOFLAM este un proces versatil care poate fi aplicat tuturor tipurilor de sticlă. Reprezintă cea mai eficientă tehnică de acoperire a suprafețelor, deoarece folosește proprietățile de eliberare specifice și cele izolatoare ale carbonului pur. Acestea includ un nivel de temperatură uniformă în timpul formării mecanice a sticlei.

Puncte importate
- Productivitate sporită datorită stabilității îmbunătățite a procesului și duratei de aplicare mai lungi a uneltelor de turnare
- Calitate superioară a sticlei prin eliminarea / reducerea semnelor structurale datorate uneltelor de turnare pe suprafețele de sticlă
- Produse noi obţinute de pe urma unei distribuții mai bune a sticlei datorate temperaturilor mai ridicate de turnare
- Reducerea costurilor de întreținere prin optimizarea proceselor
- Reducerea semnificativă a poluării la locul de muncă în comparație cu alte aplicații (de exemplu, aplicații de cracare)


Tratarea suprafețelor din sticlă - HYDROPOX® pentru un finisaj perfect

Soluția noastră HYDROPOX® de călire la flacără oferă o serie de avantaje în tratamentul suprafețelor de sticlă pentru obiecte de artă sau veselă (de exemplu, pentru pahare de vin), sticlă specială (de exemplu, vitrine, uşi cuptoare) și sticlă pentru recipiente de mare valoare (de exemplu flacoane).
Soluția noastră include atât arzătoare pre-amestecate, cât și arzătoare cu amestec de suprafață, pe bază de oxigen, hidrogen sau gaz natural, în funcție de cerințele dumneavoastră specifice.
HYDROPOX asigură, cu ajutorul perdelele sale omogene de foc, un transfer uniform de căldură şi încălzeşte scurt suprafața de sticlă la o temperatură peste punctul de slăbire a sticlei.

Aplicații cheie
- Sporirea strălucirii suprafețelor din sticlă
- Eliminarea îmbinărilor și marginilor
- Remedierea micro-fisurilor și defectelor

Avantaje cheie
- Reducerea semnificativă a ratelor de respingere
- Producția de produse din sticlă de înaltă calitate
- Activarea de funcții noi - de ex. pahare de vin fără îmbinări
- Viteze de producție foarte ridicate - calitatea sticlei artizanale produse manual la viteze normale de producţie în linie


Izolarea și iluminarea ferestrelor

Gazele rare și amestecurile inovatoare de purități și în volume de care aveți nevoie pentru a îmbunătăți eficiența și eficacitatea aplicațiilor dvs. de izolare și iluminare.


Izolarea ferestrelor

Gazele industriale, şi în special gazele rare, reprezintă, de asemenea, o modalitate eficientă de optimizare a izolației ferestrelor pentru un plus de confort şi economie de energie.
Gazele noastre rare HiQ® sunt utilizate pe scară largă în construcţia ferestrelor cu geam dublu și triplu. Cu o conductivitate termică redusă, argonul este mai eficient decât aerul la reducerea transferului de căldură. Kriptonul și xenonul au o conductivitate termică mai scăzută decât argonul, fiind și mai eficiente.


Iluminare

Avem o experienţa noastră îndelungată în industria de iluminat, furnizând de-a lungul timpului gaze rare și amestecuri inovatoare, pentru proiectarea unor corpuri de iluminat mai eficiente din punct de vedere energetic, mai luminoase și adaptate sectorului auto.
Becurile tradiționale cu incandescență se bazează pe gaze protectoare, cum ar fi amestecuri de argon și azot, pentru a preveni degradarea filamentelor de wolfram. Chiar dacă lămpile cu incandescență vor fi eliminate în favoarea lămpilor cu halogen și a celor cu descărcare în gaze mai eficiente, gazele industriale și cele rare, cum ar fi neonul, argonul, kriptonul și xenonul, vor continua să joace un rol-cheie în produsele de iluminat. De asemenea, suntem un furnizor de top de gaze de înaltă puritate și amestecuri de gaze personalizate pentru producția de LED-uri.

Aveți o întrebare pentru experții noștri?