R&D center Linde Gas at Unterschleissheim (near Munich) Germany - Chemical laboratory - Moulding and Deflashing

Soluţii pentru industria maselor plastice şi a cauciucului

Avem o experiență îndelungată și dovedită în dezvoltarea și furnizarea de soluții inovatoare de gaze adaptate nevoilor industriei de mase plastice și cauciuc

Soluții de turnare prin injecție PLASTINUM:


PLASTINUM Gas Injection Moulding with Inner CoolingPLASTINUM® - Turnare prin injecţie cu gaz şi răcire internă 

Turnarea prin injecție cu gaz (GIM) PLASTINUM®cu răcire internă îmbunătățește eficiența operațiunilor tradiționale GIM prin introducerea în proces a unui pas brevetat de răcire internă. Aici, azotul cu presiune ridicată este împins prin canalul de gaz, accelerând ciclurile de răcire cu până la 30%. Tehnologiile avansate de injecție completează soluția noastră PLASTINUM de răcire internă pentru eficientizare şi mai mare a procesului.


PLASTINUM Turnare prin injecţie de N2

Turnarea prin injecție cu N2 (GIM) PLASTINUM® oferă clienților o gamă largă de soluții dedicate de introducere a azotului de înaltă presiune în aplicațiile GIM. Gama noastră PRESUS® N de soluții de alimentare cu gaz la presiune ridicată, presurizează azotul lichid pentru a depăși în mod clar eficiența economică a compresoarelor de gaz. Clienții pot apela cu încredere la noi pentru soluții complete de alimentare cu gaz, inclusiv butelii, rezervoare, linii de alimentare, evaporatoare și unități de control.


Avantaje
•    Sistem complet de alimentare de presiune înaltă
•    Economic comparativ cu compresoarele de gaz
•    Eliminarea contaminării și a oxidării
•    Eliminarea problemelor de manipulare a apei aferente turnării prin injecție cu apă


PLASTINUM - Turnare prin injecţie cu CO₂

Sistemul nostru brevetat PLASTINUM® de turnare prin injecție cu soluţie de CO2 are o eficiență superioară datorită înlocuirii azotului gazos (N2) cu dioxidul de carbon lichid (CO2). Deşi capacitatea de eliminare a căldurii și timpii ciclurilor de formare sunt comparabile cu cele ale turnării prin injecției cu apă, dioxidul de carbon nu lasă nicio urmă de umiditate pe produse sau unelte, eliminând astfel etapa suplimentara de uscare din ciclul de injecție. CO2 are o capacitate de răcire mult mai mare decât azotul, datorită densității sale mult mai ridicate, a capacității termice specifice mai mare și a capacității de răcire ridicate în timpul depresurizării de la sfârșitul ciclului. Acest lucru permite piesei în cauză să se răcească mult mai rapid. Instalațiile de turnare prin injecție cu gaz ce utilizează CO2 necesită nu numai o schemă adecvată de alimentare cu dioxid de carbon, ci și module de presiune și control, precum și injectoare de gaz optimizate pentru CO2.

Pentru a răspunde acestor nevoi, am dezvoltat, în strânsă colaborare cu partenerii noștri OEM, unități de control a presiunii şi injectoare PLASTINUM GIM CO2.


Avantaje
•    Capacitate de răcire sporită
•    Timp de ciclu redus cu până la 40%
•    Eliminarea problemelor de manipulare a apei asociate cu turnarea prin injecție cu apă

PLASTINUM Turnarea prin injecţie cu gaz inert

Turnarea prin injecţie cu gaz inert PLASTINUM® este o metodă inovatoare utilizată pentru îmbunătățirea calității și productivității proceselor de turnare prin injecție în general și a turnării prin injecție cu gaz, în special.
Acest lucru este realizat prin inertizarea cavităților înainte de injectarea polimerului. În procesul de turnare prin injecție cu gaz, acest lucru suprimă formarea oxizilor nedoriți, ceea ce duce la înfundarea injectorului, la rată ridicată de rebuturi și la perioade lungi de nefuncţionare în cazul anumitor polimeri (de exemplu PC, ABS și PA).
Turnarea prin injecţie cu gaz inert PLASTINUM® reduce astfel perioada de nefuncţionare datorată contaminării prin oxidare și crește stabilitatea procesului.


Avantaje
•    Colmatare redusă a injectoarelor de gaz
•    Perioade mai scurte de nefuncţionare
•    Calitate și productivitate sporite
•    Întreținere redusă


Răcirea punctelor fierbinţi PLASTINUM cu CO₂

Soluția noastră de răcire punctelor fierbinţi PLASTINUM cu CO₂ asigură controlul temperaturii la turnarea prin injecție asigurând o distribuție uniformă a temperaturii pe suprafața cavității matriţelor. Soluţia utilizează dioxidul de carbon lichid (LIC) ca mediu de răcire eficient pentru punctele fierbinţi. Deoarece cuprinde dispozitive de control, distribuitoare, supape electromagnetice și tuburi capilare, soluţia noastră de răcire a punctelor fierbinţi poate fi ușor adaptat pentru integrarea în instalații existente.
Această soluție brevetată, ce suplimentează răcirea convențională cu apă, este ideală pentru zonele produselor turnate prin injecție care sunt dificil de accesat sau predispuse la acumulare de resturi. Altfel spus, este vorba de zonele unde apa sau alte metode de răcire sunt ineficiente sau nu pot fi implementate.

Răcirea punctelor fierbinţi PLASTINUM poate reduce durata ciclurilor cu până la 50% în funcție de geometria și materialul piesei. În plus, dioxidul de carbon (CO2) asigură o distribuție mai uniformă a temperaturii pe suprafața matriței. Acest lucru îmbunătățește foarte mult calitatea piesei turnate prin eliminarea defectelor de suprafață, a depresiunilor superficiale și a deformărilor.

Avantaje
•    Reducerea semnificativă a timpilor de răcire
•    Temperatură uniformă pe suprafaţa matriței și la turnare
•    Calitate și eficiență superioare
•    Eliminare intensivă a căldurii în zonele cu probleme (miezuri subțiri și lungi, acumulări de materiale)
•    Conducte subțiri, flexibile, de dimensiuni standard
•    Este ușor de instalat sau de adaptat pentru încorporare în instalaţii existente
•    Etanșarea nu este necesară


PLASTINUM - Controlul dinamic al temperaturii cu CO2

Controlul dinamic al temperaturii matriţelor sau al anumitor zone ale matriţei devine din ce în ce mai popular, deoarece permite producerea de suprafețe de înaltă calitate. Prin încălzirea activă a suprafeței matriței sau a unor părți din aceasta, controlul dinamic al temperaturii poate elimina apariţia liniilor de îmbinare sau poate produce, de exemplu, un finisaj lucios.
Soluția PLASTINUM® de control dinamic al temperaturii sporeşte eficiența turnării dinamice prin injecție cu utilizare de dioxid de carbon atât pentru încălzire, cât și pentru răcire. Acest lucru permite operatorilor să reducă la minim ciclurile de turnare prin instalarea canalelor de încălzire și de răcire în imediata apropiere a suprafeței matriței. Designul compact este deosebit de convenabil pentru inserțiile mici și complexe ale matriţelor. Avantajele acestuia se regăsesc în costuri mai mici şi o protecţie a mediului mai ridicată.

Avantaje
•    Reducerea semnificativă a timpilor de răcire
•    Temperatură uniformă pe suprafaţa matriței și la turnare
•    Calitate și eficiență superioare
•    Eliminare intensivă a căldurii în zonele cu probleme (miezuri subțiri și lungi, acumulări de materiale)
•    Conducte subțiri, flexibile, de dimensiuni standard
•    Este ușor de instalat sau de adaptat pentru încorporare în instalaţii existente
•    Etanșarea nu este necesară

Soluții de spumare PLASTINUM:

Asigurăm sudura prin toate tehnicile de sudură cu o gamă completă de gaze şi amestecuri de gaze de sudură, ecranare și laser, precum şi soluții fiabile de alimentare.

PLASTINUM - Turnare prin injecţie de spumă

Dezvoltată în comun de Linde și Kunststoff-Institut Lüdenscheid, tehnologia PLASTINUM® de turnare prin injecţie cu spumă combină beneficiile spumei chimice simple cu eficiența ridicată a spumei fizice. După uscare, granulele din plastic sunt impregnate cu agentul de expandare - dioxid de carbon (CO2), într-un vas sub presiune (autoclavă) în amonte faţă de mașina de turnare prin injecție. Cantitatea absorbită de granule depinde de materialul plastic, de presiunea, temperatura și timpul de impregnare. În mod normal, CO2 rămâne în granule pentru o perioadă de peste două ore după încărcare și depresurizare. Acest timp de reţinere prelungit se traduce într-un proces extrem de stabil și reproductibil.

Avantajele tehnologiei PLASTINUM de turnare prin injecţie cu spumă
•    Ușor de instalat și de utilizat - poate fi adaptată la aproape toate mașinile, indiferent de producător
•    Modificări reduse sau inexistente ale mașinilor existente
•    Costuri cu până la 60% mai mici faţă de soluțiile alternative de spumare fizică
•    Flexibilitate sporită a producției deoarece se pot alimenta mai multe mașini de turnare prin injecție simultan
•    Rentabilitate maximă a investiției, deoarece aceeași mașină poate fi utilizată atât în​modul de spumare, cât și în modul de compactare


PLASTINUM - extrudare spumă cu CO₂

Portofoliul nostru PLASTINUM® de soluţii de extrudare a spumei a fost conceput special pentru veni în întâmpinarea nevoilor de măsurare precisă a dioxidului de carbon lichid (LIC) din extruder. Un debit masic constant de dioxid de carbon este cheia succesului pentru obținerea rezultatelor uniforme și previzibile. Având o bază solidă de cunoștințe și experiență îndelungată în domeniu, Linde oferă o soluție unică care pleacă de la o cisternă LIC până la o unitate de dozare de înaltă presiune DSD. Pentru clienții care deţin deja o pompă de dozare, oferim un sistem de alimentare de ultimă generație cu CO2 lichid fără formare de bule la o presiune definită.

Ofertă completă
Soluția noastră PLASTINUM de extrudare a spumei cuprinde un sistem de stocare și alimentare cu LIC personalizat, o unitate de creștere a presiunii și un sistem de dozare a debitului de înaltă presiune. În prima etapă, sistemul nostru de pompe PRESUS® C mărește presiunea LIC și alimentează instalaţia cu LIC fără bule. În cea de-a doua etapă, unitatea de dozare de presiune ridicată DSD 400 sau DSD 500 furnizează un debit masic constant de LIC în extruder, indiferent de fluctuațiile de presiune din extruder.

Avantaje
•    Soluție completă de la un singur furnizor
•    Nu necesită integrarea mai multor echipamente de la diferiți furnizori
•    Nici un risc de interfețe incompatibile și restricții de livrare
•    Echipamente extrem de fiabile, cu performanţă dovedită în întreaga lume
•    Performanță foarte precisă de dozare - indiferent de temperatura ambiantă și de climă
•    Instalare ușoară și necostisitoare


PLASTINUM spumare poliuretan cu CO₂

Soluția PLASTINUM® de spumare poliuretan este concepută special pentru procesele de spumare PUR, care necesită în mod constant standarde de înaltă calitate. Pompele speciale de alimentare sunt concepute pentru a furniza dioxid de carbon lichid (LIC) la debitul și presiunea necesare pentru alimentara pompelor de dozare pentru liniile de blocuri continue de spumă de joasă densitate pentru saltele, de exemplu. Oferim, în special pentru procesele dinamice discontinue, sisteme dedicate de măsurare LIC care asigură cele mai înalte standarde de precizie.

Pachet complet
Soluția PLASTINUM de spumare poliuretan pentru clienții din sectorul producţiei de blocuri de spumă, include un sistem de stocare și alimentare cu LIC personalizat, care constă, în general, dintr-o cisternă, un sistem dedicat de pompare și un sistem de răcire. Sistemul nostru PRESUS® C are rol de pompă de alimentare pentru pompa de dozare din aval, mărind presiunea LIC și livrând volumul necesar de LIC fără bule.
Unitatea noastră de dozare DSD 500, utilizată în principal la procesele de extrudare a spumei, este soluția preferată de clienții care îşi doresc un sistem de dozare extrem de dinamic și precis pentru procesele discontinue.

Avantaje
•    Alimentare cu CO2 lichid, fără bule
•    Alimentare continuă la presiune constantă (ajustabilă) și fără fluctuații
•    O gamă largă de debite de CO2, dedicate nevoilor clienților din producţia blocurilor de spumă
•    Design compact, instalare ușoară și necostisitoare


Aveți o întrebare pentru experții noștri?