Refrigerenţii sunt o provocare. Noi avem soluţia.

Industria de refrigerare şi climatizare este supusă unor examinări minuţioase. Consumatorii şi organele legislative cer produse cu potenţial minim de încălzire globală (GWP). Noi vă putem ajuta să faceţi faţă acestei provocări.

Industria de refrigerare și climatizare s-a aflat sub supraveghere atentă în ultimii ani. Regulamentul UE F517/2014 privind gazele F este în vigoare din 2015, iar calea spre soluțiile de refrigerare cu un impact redus asupra încălzirii globale este deschisă deja. Noi vă putem susține în această provocare.


De ce sunt vizate gazele F?

Națiunile Unite au declarat că statele trebuie să reducă semnificativ nivelul emissilor de gaze la pana in anul 2050, pentru a limita schimbarea climatică. Multe gaze F au un potențial de încălzire globală ridicat (GWP). La eliberarea în atmosferă, acestea au fost identificate ca surse de schimbare climatică. Primul regulament UE privind gazele F a pronunțat în 2006. Regulamentulmodificat, 517/2014, a intrat în vigoare la 01.01.2015 și cuprinde o serie de modificări ce necesită noi măsuri în rândul mai multor industrii.


Rezumat

Limitare și reducere treptată  -->  O diminuare a punerii pe piata a gazelor F, printr-o limitare și reducere treptată a furnizării de HFC.

Produse noi și echipamente interzise --> Restricții cu privire la anumite echipamente de refrigerare și climatizare, spume și propulsori prin utilizarea gazelor F.

Servicii și mentenanță interzise --> Limitarea cu privire la utilizarea gazelor cu GWP mai crescut, cum ar fi R404A și R507A, în echipamentele de refrigerare și climatizare existente din 2020.

Controlul pierderilor/scaparilor --> Necesitatea sporită pentru verificarea pierderilor/scaparilor, sisteme de detectare a scurgerilor //pierderilor/scaparilor și înregistrări asociate.

Furnizare responsabilă --> O normă aplicată doar de către utilizatorii, distribuitorii și utilizatorilor autorizati pentru gazele F.

Etichetarea -->  Necesitatea ca echipamentele și produsele să transmită mai multe informații cu privire la echivalentul CO2 cuprins în gazele F la instalare.


Asistență Linde

Noi vă oferim asistență pentru înțelegerea efectelor ca urmare a interzicerii utilizarii in servicii și mentenanța, îndrumându-vă spre soluția care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs.

link pentru broșura 0013412_MT_Refrigerants_F-gas_main_brochure_ST.pdf

Ai o întrebare legată de siguranță?