fish

Soluţii şi servicii pentru acvacultură

Gama Linde de produse SOLVOX® îmbogăţește cu oxigen apele piscicole prin injectarea de oxigen gazos în bazine.

Linia noastră de produse SOLVOX® oferă o gamă largă de sisteme de dizolvare și distribuție a oxigenului pentru modelele cu apă dulce, sărată şi salmastră.Include echipamente pentru o dizolvare optimă a oxigenului în apă, distribuție perfectă a apei oxigenate către peşti și ajustare a dozelor pentru adaptări fiabile și fără probleme la fluctuațiile cererii sau la nivelurile de saturație a oxigenului.
Acoperă întreaga gamă de opţiuni de aprovizionare cu oxigen, de la butelii la cele în vrac. Astfel vă putem recomanda schema de alimentare şi sistemul de control cele mai potrivite pentru nevoile dvs. şi pentru sistemul de acvacultură deţinut:
•    Sisteme de direcţionare debit
•    Sisteme de recirculare
•    Sisteme cuşti
•    Oxigenări de urgență și de rezervă
•    Transportul peştelui
•    Tratamente de deparazitare

Avantajele SOLVOX pe care poţi conta:
•    Protecție rentabilă și flexibilă împotriva deficitelor de oxigen în perioadele de vârf de consum și cele de creştere
•    Creșterea și sănătatea peștilor optimizate
•    Reducerea stresului peştilor în timpul tratamentelor medicamentoase şi antiparazitare (împotriva amibelor, de exemplu)
•    Condiții de transport optimizate pentru peștilor vii;
•    Productivitate și profitabilitate sporite pentru fermele de acvacultură

SOLVOX®A - Difuzor Venturi de joasă presiune

Difuzor de oxigen de joasă presiune pentru apă sărată şi salmastră, care poate oxigena întregul debit de apă
SOLVOX® A este un difuzor de oxigen de joasă presiune pentru apă sărată și salmastră ce poate fi utilizat în orice bazin piscicol. Această unitate de dizolvare flexibilă şi brevetată, de obicei, este integrată în sistemul de conducte pentru oxigenarea întregului debit de apă care intră în bazin. Pentru bazine sau canale mai mari, instalarea mai multor unităţi SOLVOX A va asigura o distribuire uniformă a oxigenului dizolvat în întregul bazin.

SOLVOX B & SOLVOX CD - Furtun de injecţie și difuzor ceramic

SOLVOX ® B este o soluție de oxigenare flexibilă, la un preţ accesibil, ce nu necesită nici o sursă de alimentare în afară de rezervorul de oxigen presurizat, fiind ideal pentru situații ce necesită oxigenare de urgență. SOLVOX B este un furtun perforat de înaltă calitate, gata întotdeauna pentru oxigenarea apei. Atunci când alimentarea cu oxigen este activată, perforaţiile furtunului injector se deschid pentru a degaja oxigen sub formă de bule mici.  Dacă nu mai este nevoie de oxigen, alimentarea cu oxigen este întreruptă și perforaţiile se închid. 

SOLVOX CD este un dispozitiv de dizolvare a oxigenului, de înaltă performanţă, realizat din aluminiu. Este ideal pentru asigurarea unei oxigenări suplimentare a bazinelor sau canalelor individuale și pentru furnizarea de oxigen în cazurile de urgență.
Difuzoarele ceramice SOLVOX CD produc gaz sub formă de micro-bule, care se dizolvă la presiune scăzută și care, de asemenea, pot ajuta la producerea unui efect de aerare / epurare a gazelor nedorite.

Difuzor SOLVOX®C conic de presiune

SOLVOX® C este un difuzor de presiune pentru apă dulce şi apă de mare. Conceput pentru a spori concentrația de oxigen din apă, este realizat din plastic armat cu fibre de sticlă (GRP) rezistent la coroziune, cu fitinguri din oțel inoxidabil de înaltă calitate. Inovațiile diverse în materie de design ale SOLVOX ® C asigură o eficiență a transferului de aproape 100%.
Deoarece apa și gazul intră în conul SOLVOX ® C prin partea superioară, jetul de apă forțează apa să se amestece intensiv cu bulele de oxigen. Pe măsură ce diametrul conului se măreşte, viteza este redusă. Bulele mici de gaze care nu sunt încă dizolvate complet se ridică în interiorul conului în sens invers fluxului de apă descendent, astfel încât numai apa fără bule de gaz este evacuată din con prin partea inferioară. Deoarece conul SOLVOX ®C funcționează la o presiune ridicată, concentrația de oxigen dizolvat poate creşte semnificativ peste nivelurile normale de saturație.

SOLVOX® DropIn - soluție de oxigenare la cerere pentru cuștile piscicole

SOLVOX® DropIn este o soluție nouă, eficientă şi ușor de implementat pentru oxigenarea cuștilor. Este potrivită atât pentru schemele de oxigenare continuă, cât și pentru aplicațiile pe termen scurt, cum ar fi tratamentele medicamentoase sau de deparazitare.
Această soluție inovatoare de oxigenare, în curs de brevetare, constă într-o pompă submersibilă, un sistem brevetat de dizolvare și distribuţie a oxigenului, fiind prevăzut cu o duză Venturi.Cu ajutorul unei macarale de mici dimensiuni, SOLVOX DropIn este ușor de coborât în apă până la adâncimea dorită. Funcționează prin aspirarea apei prin partea inferioară a unității scufundate, amestecând-o cu oxigen.

SOLVOX DropIn este conceput pentru o manevrare și o operare ușoară, fiind ideal pentru tratamente de deparazitare în cuști închise. Elimină dificultăţile generate de mutarea furtunurilor perforate de-a lungul podelei cuștilor, sporind, de asemenea, eficiența oxigenării, datorită sistemului său inovator de dizolvare și distribuție.


SOLVOX® OxyStream

SOLVOX® OxyStream este un sistem de oxigenare de joasă presiune pentru apă de mare, apă salmastră și apă dulce.
Sistemul este brevetat, universal şi oxigenează apa și o distribuie uniform în bazinul de pește, cu ajutorul un regim reglabil al debitului. Acest regim aliniază viteza de circulație la speciile și dimensiunile peştilor. SOLVOX OxyStream este prevăzut cu un indicator de debit, ce vă oferă o vedere de ansamblu cantitativă a debitului de apă din fiecare bazin.

Micro-bulele create de SOLVOX OxyStream nu numai că permit o dizolvare mult mai eficientă a oxigenului, dar reduc şi concentrația de azot dizolvat și presiunea totală a gazelor din apă. Acest lucru elimină deseori necesitatea deţinerii unor unități externe de degazare.

SOLVOX OxyStream atinge o dizolvare maximă a oxigenului, începând cu o salinitate de aproximativ 15 ‰ și necesită o presiune de numai 0,05-0,2 bari pentru a oxigena apa, a elimina azotul și a crea o hidrodinamică optimă a bazinului de creştere peşte. Mecanismul de livrare de joasă presiune face ca sistemul să fie foarte eficient din punct de vedere energetic.
În cazul instalațiilor de apă dulce, SOLVOX OxyStream poate fi combinat cu SOLVOX C pentru a satisface chiar și cele mai mari cerințe de oxigenare.
Instalat în sistemele de acvacultură cu direcţionare și / sau recirculare, SOLVOX OxyStream este acum compatibil şi cu proiectele de dimensiuni foarte mari de producție la sol. Avântul pieței indică o creștere puternică sau proiecte de producţie post-somn, precum și instalații care permit o creștere completă a somonului și a altor salmonide de mare valoare în bazine mari cu diametru de până la 30 de metri. Cu ajutorul SOLVOX OxyStream satisfacem cererea industriei pentru soluții de oxigenare rentabile pe aceste segmente de acvacultură cu creștere rapidă. Portofoliului nostru este livrat fie printr-un furnizor ca parte a unei soluții complete pentru ferme piscicole, fie direct fermierilor de pește.

Distribuitor debit SOLVOX® Stream

SOLVOX Stream este un distribuitor de debit, ce creează un mediu mai bun în bazine cu scopul de a îmbunătăţii sănătatea peştilor. Optimizează condițiile hidrodinamice din cadrul unui bazin, asigurând o distribuție omogenă a apei oxigenate în interiorul bazinului. În plus, aceasta aliniază viteza de circulație la speciile și dimensiunile peştilor.
SOLVOX® Stream este conceput pentru o utilizare în combinație cu alte dispozitive de oxigenare, cum ar fi SOLVOX® A, oferind astfel o soluție optimă şi completă de oxigenare și distribuție a oxigenului.
SOLVOX® Stream funcționează prin crearea unei forțe uniforme de împingere în coloana de apă din bazin, asigurând astfel şi o autocurățare eficientă a deșeurilor, cum ar fi hrana în exces şi excrementele peştilor.
SOLVOX Stream este un produs personalizat, ce poate fi adaptat pentru debitele de apă necesare, începând de la 50 l/min la 20,000 l/min. Pentru debitele mai mari de apă, se recomandă utilizarea a două sau mai multor racorduri de admisie per bazin, asigurându-se astfel o mai mare flexibilitate de funcționare. Este prevăzut cu un indicator integrat pentru debitele de apă, astfel încât veţi şti întotdeauna cât de multă apă intră în bazin.

SOLVOX® F - Dulap de control oxigen

SOLVOX® F este un dulap de control pentru debitul de oxigen, ce asigură niveluri constante de oxigen în bazinele piscicole, prin furnizarea de cantități diferite de oxigen în momente diferite.Acesta vă permite o adaptare flexibilă a debitului de oxigen la variațiile densității populaţiei, regimului de hrănire, a temperaturii etc. Tehnologia de dozare SOLVOX® F vă permite să creșteți densitatea populaţiei, asigurând în același timp un raport optim de conversie a hranei, dar și cele mai ridicate rate de supraviețuire în condiții de reproducere optimă.
Pentru a asigura o alimentare constantă, dulapul de control este prevăzut cu o funcție de oxigenare de urgență. În caz de întrerupere a alimentării cu energie electrică, supapele electromagnetice se deschid automat și eliberează oxigenul în conductele de urgență.


Oxigen pentru acvacultură - opțiuni de aprovizionare

Pentru a satisface nevoile individuale, oferim o gamă completă de opţiuni de aprovizionare cu oxigen - de la butelii la cele în vrac, completându-ne ofertă cu servicii profesionale adaptate nevoilor fermierilor din sectorul acvaculturii. Gazele industriale pot fi furnizate clienţilor prin intermediul unei game largi de opțiuni, inclusiv prin butelii. Presiunea, volumul și debitul sunt toți factori cheie, ce trebuie avuţi în vedere la stabilirea modului de aprovizionare cu gaze cel mai potrivit și mai rentabil pentru dvs.

Aveți o întrebare pentru experții noștri?