Răcirea alimentelor

Nevoile de refrigerare variază semnificativ de la o aplicație la alta. Pentru a asigura cea mai bună soluţie pentru fluxurile de proces individuale, am dezvoltat o gamă variată de sisteme și dispozitive de livrare, care conferă avantajelor agenților de răcire criogenici gazoși, lichizi și solizi (gheață carbonică) în domeniul protecţiei mediului și al calităţii aplicațiilor staționare și mobile.

Detail shot of ACCU-CHILL Bottom injection chilling system.

ACCU-CHILL® BI

Sisteme cu injecție la bază

Linde a dezvoltat un sistem de răcire integrat în linia de producţie denumit ACCU-CHILL® BI. Acesta este instalat pe blendere, mixere, malaxoare sau recipiente de dozare pentru a reduce temperatura alimentelor.

ACCU-CHILL ® BI de la Linde, denumit şi "sistem cu injecție la bază", reduce temperatura produselor alimentare solide sau lichide prin injectarea de agenţi criogenici, cum ar fi dioxidul de carbon lichid (LIC) sau azotul lichid (LIN) în vasul de amestecare sau depozitare. Agentul criogenic este controlat prin măsurarea mai multor parametri, cum ar fi vâscozitatea produsului, temperatura şi timpul necesar atingerii temperaturii sau vâscozităţii dorite a produsului.

De exemplu, clienţii din industria cărnii vor folosi sistemul "cu injecţie inferioară” ACCU-CHILL pentru un control precis al temperaturii produselor, cum ar fi carnea tocată de vită şi pui, pentru hamburgeri sau nuggets.

Noodles wirh red sauce (tomato), close-up

ACCU-CHILL® SC

În industria alimentară, răcirea consumabilelor lichide calde, cum ar fi sosurile, supele sau produsele cu o consistenţă"păstoasă" cu vâscozitate ridicată, prezintă o adevărată provocare pentru producători. Producătorii au nevoie să răcească rapid sosurile pentru a reduce la minimum posibilitatea dezvoltării bacteriilor, pentru a creşte durata de conservare și a elimina blocajele de producție.

Prin urmare, reducerea temperaturii cât mai repede posibil este esenţială pentru a reduce riscurile în materie de siguranță alimentară și pentru a menține calitatea produsului. Sistemul ACCU-CHILL ® SC de la Linde folosește tehnologia brevetată de injecţie continuă a agenţilor criogenici pentru a injecta azot lichid extrem de rece (LIN) direct într-o cameră tubulară special concepută de mixare. Temperatura scăzută a azotului lichid (-196 ºC) este distribuită eficient către sos, fără să-l înghețe sau să-i afecteze calitatea.

Loaf of bread

AACCU-CHILL® IC

Industria de panificație trebuie să asigure temperaturi constante ale aluatului pentru a obține produse finite de calitate. Ani de zile brutarii au folosite fie apă, gheață ori vase frigorifice termoizolante pentru a reduce temperatura aluatului. Toate aceste metode prezintă limitări și pot încetini procesul de răcire. 

ACCU-CHILL ® IC, sistemul de răcire a ingredientelor, injectează agenţii criogenici direct în făină sau alte ingrediente uscate în cadrul sistemului de transfer pneumatic, ce transportă făina din silozul de depozitare până în malaxoarele pentru aluat. Controlul precis al temperaturii, reducerea rapidă a acesteia și consecvenţa rezultatelor de la lot la lot duce la produse de calitate și reduce riscul de contaminare a produselor alimentare.

Snow, Close up.

Tunuri de zăpadă

Tunurile Linde de zăpadă cu dioxid de carbon reprezintă o metodă simplă și eficientă de a controla cu exactitate condițiile de temperatură în cadrul operaţiunilor de răcire.

Tunurile de zăpadă se adaptează ușor la majoritatea sistemelor de răcire existente. Linia Linde de echipamente de generare a zăpezii carbonice este formată în principal din tunuri de zăpadă de viteză mare şi redusă. Linde a dezvoltat tunuri de zăpadă de viteză mare şi redusă astfel încât să se potrivească atât aplicaţiilor convenţionale, cât şi unui număr mare de aplicaţii specifice.

Tunul de zăpadă 3.75 de viteză mare, cu corp din oţel inoxidabil izolat, este prevăzut cu o cameră anulară de subrăcire şi este cel mai eficient sistem de transformare a dioxidului de carbon lichid în zăpadă carbonică. Este utilizat în multe cazuri pentru a produce zăpadă în containere închise, cum ar fi amestecătoare sau malaxoare.

Seria de tunuri de zăpadă de viteză redusă (LVSH) include modele cu diametrul de 7 şi 3.5 inci, realizate din aluminiu anodizat sau oţel inoxidabil. Tunul este conceput să producă zăpadă carbonică, la o viteză redusă, în recipiente sau vase deschise, fără dispersare sau pierderi, care ar rezulta în urma utilizării unui tun de mare viteză.

Beneficiile cheie sunt:

    Uşor adaptabile la majoritatea echipamentelor de amestecare
    Modele cu viteză mare şi redusă
    Capacitate mare de refrigerare şi răcire la dimensiuni reduse
    Investiţie mică
    Simplu de instalat şi de utilizat
    Control exact al temperaturii, în combinaţie cu un panou Linde de control al răcirii.

Dry Ice pellets P9Q1957, ICEBITZZZ

Peletizoare: Gheață uscată la locaţie

Linde oferă soluții rentabile de producere a gheţii uscate sau zăpadă carbonică la locaţie

Linde dispune de o tehnologie care permite utilizatorilor de gheață uscată să producă gheață uscată exact la punctul de utilizare. Putem dezvolta o soluție pentru gheața carbonică "la cerere", cu o unitate opțională de recuperare, ce reciclează gazul din sistemul de producție a gheții uscate înapoi în lichid pentru reutilizare. Această caracteristică reduce pierderile tipice de gheață carbonică înregistrate în cazul produselor alternative.

Producția la locaţie a gheții carbonice asigură:

    Peleți de gheață carbonică cu orice diametru de la 1,7 mm (1/16") până la 16mm (5/8")
    Disponibil și flexibil, oricând aveți nevoie
    Reducerea costului global al gheții carbonice
    Reducea pierderilor de sublimare 
    Reducea riscului de epuizare a proviziilor

Turkey meat in package

Sistemele Dri-Pack® 


Sistemul de răcire Linde Dri-Pack reprezintă soluţia potrivită pentru procesatorii care doresc răcirea instantanee şi precisă a produselor perisabile, direct în ambalaje de transport.

Sistemul Linde Dri-Pack este conceput să introducă automat, în caserolele în care sunt ambalate produsele din carne sau mărfuri perisabile, o cantitate prestabilită de zăpadă carbonică, la o viteză foarte mică. Sistemele Dri-Pack pot fi controlate automat sau manual pe liniile de ambalare cu benzi transportoare.  Această tehnologie de răcire oferă o metodă de introducere a agentului de răcire portabil - gheața uscată, pentru protejarea calității alimentelor și îmbunătățirea capacităţii clienților de a menține lanțul frigorific extins.  

Beneficiile cheie sunt:

    Răcire instantanee
    Sporeşte randamentul produsului
    Poziţionare de precizie a dioxidului de carbon în cutiile deschise
    Uşor adaptabil la cele mai multe linii cu benzi transportoare
    Control simplu
    Reduce costul manoperei

A FROSTCRUISE branded LINDE In-Transit Refrigeration Truck using Liquid Nitrogen (LIN)

FROSTCRUISE®:: Refrigerare în timpul transportorul Menținerea sub control a lanțului frigorific în timpul transportului cu o soluție de refrigerare criogenică ecologică, cu zgomot şi cu întreținere reduse.

Am dezvoltat sistemul nostru frigorific criogenic indirect FROSTCRUISE® pentru a face faţă presiunilor tehnice, de cost și de mediu cu care se confruntă în prezent industria de transport. FROSTCRUISE este un înlocuitor eficient, economic, criogenic pentru unitățile de refrigerare mecanice și diesel. Nu numai că unitățile mecanice au o amprentă ridicată de carbon datorită consumului de motorină, dar sunt și relativ zgomotoase, costisitoare de întreţinut și depind de agenți de răcire potențial nocivi.


FROSTCRUISE® depășește aceste provocări în materie de protecţie a mediului prin utilizarea azotului lichid (LIN) ca agent frigorific. Azotul lichid este depozit la o temperatură de -196°C într-un rezervor izolat de la bord. Acesta trece printr-un schimbător de căldură cu o suprafață mare pentru a declanşa răcirea. Acest lucru face ca azotul lichid să se evapore, iar ventilatoarele de mare viteză circulă aerul rece în jurul containerului camionului. 

Privire de ansamblu
• Putere rapidă de răcire cu control extrem de stabil al temperaturii
• Reducerea amprentei de carbon prin economii de motorină
• Eliminarea agenților frigorifici periculoși (de exemplu, R404A)
• Design cu zgomot redus pentru livrări ușoare în timpul nopții sau în zone rezidențiale
• Durată mai lungă de viață în comparație cu soluțiile mecanice
• Rentabilitate ridicată datorită ușurinței de întreținere 
• Reducerea timpilor de nefuncţionare - reducerea numărului de piese mobile la un singur ventilator
• Potențial de dezvoltare imagine prin sprijin activ pentru opțiuni de transport mai durabile.

Aveți o întrebare pentru experții noștri?