CRYOLINE® gama de congelare criogenică

Linde are o gamă specială de echipamente de congelare și răcire criogenică care optimzează cerințele adecvate fiecărui sector industrial în parte. Această gamă de echipamente le este oferită clienților pe baza chiriei. Contactați-ne pentru a vedea ce echipament se potrivește cel mai bine cerințelor dumneavoastră

CRYOLINE® CX – Echipament de congelare spiral

CRYOLINE® CX este un echipament de congelare/răcire spiral cu bandă autoportantă, proiectat pentru a atinge viteze mari de transfer al frigului datorită sistemului de transfer convectiv cu dublă trecere a frigului (cross flow).
Designul igienic corespunde celor mai stricte standarde din industria alimentară.
Poate fi utilizat pentru congelarea integrală, crustarea sau răcirea alimentelor.
Proiectat pentru a utiliza azotul lichid (E941) drept agent de răcire (opțional poate fi adaptat și pentru dioxid de carbon lichid (E290).
Banda transportoare este formată din segmente rigide, reducându-se astfel amprentele pe produs. Cele mai recente teste indică faptul că produsele ce se congelează nu aderă pe astfel de benzi.
Produse alimentare compatibile: legume/ fructe; fructe de mare; carne de pui; carne roșie; produse de panificație; alimente gata preparate/ caserole; burger; chiftele de legume/ carne; nuggets de pui; rulade din carne; cârnați; pizza; prăjituri; nuggets de brânză; pește / pește filetat; produse pane din pește; produse de panificație; piept de pui crud / gătit / marinat etc.

CRYOLINE CF.Cabinet freezer.

CRYOLINE® CF - Cabinet de congelare

CRYOLINE® CF este un cabinet de congelare criogenică pentru produse alimentare, adecvat pentru loturi mici de produse, când cărucioarele mobile sunt încărcate manual.

Acesta oferă o mare flexibilitate pentru o varietate de produse alimentare, dar şi durate de congelare mai scurte sau mai lungi.

Există mai multe modele disponibile care funcţionează cu azot (LIN) sau cu dioxid de carbon lichid (LIC). 
Produse tipice:
- Carne şi produse din carne
- Produse lactate
- Peşte şi preparate din peşte
- Mese semipreparate şi alte alimente de larg consum
- Produse de panificaţie

View of the CRYOLINE XF spiral freezer

CRYOLINE XF - High performance spiral freezer


The CRYOLINE ® XF is built for large capacities from 2,500 to 7,500 kg/h (5,500-16,500 lb/h)*.

Its patented technology delivers twice the heat transfer rate of commercial spiral freezers, making it twice as powerful.

The CRYOLINE XF  provides a smaller footprint, a higher production capacity and is more efficient than standard cryogenic spiral freezers.

It is suitable for high temperature and high moisture products, e. g. cooked poultry, seafood and prepared meals.

CRYOLINE CW. Dual-purpose freezer.

CRYOLINE® CW - Congelator multifuncţional

CRYOLINE® CW este un congelator criogenic versatil, multifuncţional, care oferă posibilitatea de a comuta între modul de congelare rapidă IQF (congelare rapidă individuală) şi modul tunel de congelare standard cu bandă plană.

Acesta utilizează tehnologia vibraţiilor controlabile CRYOWAVE, care generează un nivel de vibraţii reglabil, optim pentru produsele IQF (IQF), oferind în acelaşi timp şi posibilitatea de a funcţiona ca tunel standard pentru multe alte tipuri de produse alimentare, de forme şi dimensiuni diferite.

Congelatorul este disponibil în mai multe modele, cu lăţimi de bandă diferite, cu o capacitate de producție de 500-2700 kg/h (1100–5300 pd/h)*.View of CRYOLINE SC cryogenic freezer, Still life.

CRYOLINE® SC - Tunel de congelare integrat în linia de producţie

Tunelul de congelare integrat în linia de producţie CRYOLINE® SC este prevăzut cu o folie rulantă brevetată, de unică folosinţă, care este recomandat pentru produse dificil de manevrat.
Unitatea poate răci sau congela cu uşurinţă produse lichide şi/sau marinate sau, alternativ, poate solidifica produse moi (cum sunt fileurile de peşte sau de pui), înainte de congelarea finală.
Fiind de unică folosinţă, banda permite schimbarea produselor în timpul ciclului de producţie fără a fi necesare operaţiuni de curăţare.
Un alt avantaj faţă de benzile transportoare din plasă este acela că folia este plană, permiţând astfel prelucrarea produselor alimentare moi fără a lăsa urme.
Produse tipice:
- Filet de peşte
- Produse noi cum ar fi clătitele
- Muşchiuleti tăiaţi
- Piureuri
- Produse lichide şi semi-lichide
- Paste făinoase

CRYOLINE MT Tunnel freezer, open front view.

CRYOLINE® MT - Tunel de congelare MT

CRYOLINE ® MT este un tunel de congelare linear, integrat în linia de producţie, care funcţionează fie cu azot lichid (LIN), fie dioxid de carbon (LIC), în funcţie de alimentele procesate şi de tipul de producţie.  
Acesta are un design modular, care vă permite să vă extindeţi producţia prin adăugarea de module suplimentare, pentru a obţine o linie de producţie mai lungă cu o capacitate de congelare mărită.   
Există mai multe modele de congelator şi lăţimi diferite de bandă disponibile. Acestea au o capacitate de producţie de 200-2500 kg/h (440–5500 pd/h)*.
Produse tipice:
- Carne şi produse din carne
- Produse lactate
- Peşte şi preparate din peşte
- Mese semipreparate şi alte alimente de larg consum
- Produse de panificaţie

CRYOLINE MT Tunnel freezer, open front view.

CRYOLINE TI - Top-down impingement high capacity freezer

The CRYOLINE® TI is a high performance freezer utilising top-down impingement technology.

This modular tunnel freezer delivers more than twice the heat transfer rate of standard cryogenic tunnel freezers.   Smaller in size than conventional cryogenic freezers, it occupies less space on the production floor (typically 40 percent less floor space than conventional cryogenic tunnel freezers for the same production rate). The CRYOLINE TI offers extremely high convective heat transfer rates and provides efficient use of liquid nitrogen, thereby reducing the cost to freeze.

Using liquid nitrogen (LIN) as a cooling agent, CRYOLINE TI is suitable for a wide range of non-IQF products with a typical capacity range of 1,500–2,500 kg/h (3,300–5,500 lb/h)*.

CRYOLINE SI freezer with closed lid

CRYOLINE® SI - Tunel de congelare prin imersie

CRYOLINE® SI este un tunel de congelare care funcţionează pe principiul imersiuni în azot a produselor alimentare ambalate individual (IQF). Produsul alimentar este transportat printr-o baie de azot pentru o congelare rapidă.

Acesta este proiectat pentru aplicaţii cu volume mari de produse IQF, cum sunt carnea de pasăre preparată, carnea tăiată cubuleţe sau creveţi. 

Tunelurile de congelare prin imersie expun produsul direct la acţiunea azotului lichid, pentru a obţine o crustă congelată la suprafaţa produsului şi a reduce pierderile la gătit. Prin această metodă, vă asiguraţi că produsele nu formează bulgări şi că doar o mică parte din particulele de produs se lipesc unele de altele şi de banda transportoare. 

This patented freezer will produce IQF pellets in a regular size with high repeatability, opening up many possibilities for the modern food processor.

CRYOLINE® PE - Congelator pentru granule/produse presate

Acesta este singurul congelator criogenic conceput pentru a produce alimente în forme presate.
Producătorii care  controlează porţionarea cantităţilor de ingrediente congelate pentru sosuri, piureuri, supe şi alte produse alimentare lichide, pot realiza dozarea în funcţie de greutate şi pot obţine imprimarea logo-urilor.
CRYOLINE® PE este echipamentul optim pentru procesatorii din sectorul alimentar și din domeniul produselor semipreparate, precum și pentru pieţele de consum.
Produse tipice:
 - sucuri de fructe
 - piure de fructe
 - piureuri de legume
 - sosuri preparate
 - alte produse lichide

Small capacity spiral freezer, Unterschleißheim

CRYOLINE® CS - Congelator compact în spirală

CRYOLINE ® CS este un congelator criogenic în spirală, cu funcţie de auto-stivuire.
Congelatorul oferă o capacitate de producţie mare într-un spaţiu mic, fiind potrivit pentru o gamă largă de produse alimentare. 
CRYOLINE CS este destinat clienţilor cu volum mediu, cu capacităţi de producţie de 1200–2400 kg/h (2600–5300 lb/h)*.
Produse tipice:
- Carne şi produse din carne
- Produse lactate
- Peşte şi preparate din peşte
- Mese semipreparate şi alte alimente de larg consum
- Produse de panificaţie

Aveți o întrebare pentru experții noștri?