Avantajele albirii cu peroxid la cald, sub presiune:
- La o presiune și temperatură de 100-110 ° C (212-230 ° F) rezultă o stoichiometrie şi o rată de albire mai bune decât etapa atmosferică P, la 85-90 ° C (185-194 ° F)
- Timp redus de retenţie 1-2 h față de 5-15 h în sistemele atmosferice
- Etapă importantă în procesul TCF
- Poate reduce încărcarea cu CIO2 și nivelurile de AOX cu 50% , în procesele ECF.
Etapele cu peroxid sub presiune (PO) sunt avantajoase în albirea fără clor (TCF), datorită rezultă un grad de alb mult mai accentuat. În procesele cu dioxid de clor (albire ECF )utilizarea peroxidului va reduce consumul de dioxid de clor sau chiar va înlocui o etapă cu dioxid de clor.
Etapa de albire cu peroxid la cald, sub presiune, este caracterizată de temperatură de peste 100°C (212°F), în condițiile adăugării unei cantități mici de oxigen. O condiţie necesară pentru ca operațiunea de albire cu peroxid să aibă succes este, ca respectivul conţinut de ioni metalici (mangan, cupru și fier), să fie scăzut.